09
دسامبر

سمعک نامرئی و در عمق مجرای گوش در انواع برند

سمعک نامرئی یا iic در دسته کوچکترین سمعک های تولید شده می باشد . این محصول دارای مزایا و معایبی برای برخی کاربران خواهد بود ، که در ادامه مقاله به همراه برخی محصولات کمپانی های برند مورد بررسی قرار خواهیم داد .

سمعک نامرئی و داخل مجرای گوش

سمعک نامرئی از نسل سمعک های هوشمند دیجیتال می باشد که با نام علمی IIC(Invisible in the Canal) شناخته می شوند. این سمعک در خانواده سمعک های داخل گوشی قرار می گیرد.

سمعک هایی که کاملا در داخل مجرای گوش قرار می گیرند به علت نمایان نبودن برروی گوش مورد توجه خیلی از بیماران با نقص شنوایی قرار گرفته اند . برند های مختلف سمعک در خانواده های سمعک خود، اقدام به طراحی سمعک نامرئی می کنند. سمعک نامرئی در خم دوم کانال گوش و نزدیک به پرده صماخ یا پرده گوش قرار می گیرد.

کانال گوش دارای دو خم می باشد که به شکل S می باشد. این سمعک ها در زمره سمعک های سفارشی می باشند که قالب آن متناسب با هر فرد ساخته می شود. معمولا اخرین تکنولوژی هر شرکت در سمعک نامرئی آن شرکت وجود دارد. محدوده کم شنوایی ملایم تا متوسط توسط سمعک نامرئی پوشش داده می شود.

سمعک IIC در مجرای دوم کانال گوش قرار می گیرد

کوچک بودن اندازه سمعک نامرئی اگرچه بیماران به استفاده از آن ترغیب می کند ولی معمولا ادیولوژیست یا شنوایی شناس نمی تواند برای برای هر نوع کم شنوایی این سمعک را تجویز کند. شنوایی شناس متناسب با نوع و میزان کم شنوایی و دیگر عوامل، اقدام به انتخاب سمعک می کند. بیماران با نقص شنوایی باید این نکته را در ذهن داشته باشند که سمعک نامرئی حداکثر تا محدوده کم شنوایی متوسط را پوشش می دهد.

سمعک نامرئی دارای معایب و مزایایی می باشد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب سمعک نامرئی می پردازیم .

مزایای سمعک نامرئیی

سمعک iic به دلیل نمایان نبودن بر روی گوش مورد توجه بسیاری از افراد کم شنوا قرار گرفته که از آن خصوص عبارتند از :

  • رضایت مندی بیماران
  • یافتن مکان صدا یا مکان یابی
  • کیفیت بالای صدا
  • فیدبک کمتر سمعک iic
  • کاهش اثر انسداد گوش
  • اندازه کوچک، قدرت بالا

در ادامه مقاله هر کدام از موارد ذکر شده را به تفصیل توضیح خواهیم داد .

رضایت مندی بیماران
رضایت مندی بحث بسیار مهمی در فرایند تجویز سمعک می باشد. هر چقدر بیمار بتواند با سمعک خود کنار اید میزان کارایی سمعک برای فرد کم شنوا نیز بالا می رود. شاید بتوان مهم ترین مزیت سمعک نامرئی را رضایت بالای بیماران دانست.البته این رضایت در صورتی حاصل می شود که کم شنوایی فرد در محدوده پوشش سمعک نامرئی باشد. بیمران در نگاه اول از شنوایی شناس می خواهند تا سمعک حتی الامکان از ظاهر زیبایی برخوردار باشد. این سمعک نسبت به سمعک پشت گوشی یا BTE در بحث زیبایی بسیارمناسب تر می باشد.

یافتن مکان صدا یا مکان یابی
گوش انسان در حالت طبیعی دارای دو ویژگی مکان یابی و جهت یابی می باشد. این دو ویژگی به فرد کمک می کنند تا بتواند محل دقیق منبع صدا را پیدا کند. در افراد با نقص شنوایی مکان یابی دچار اختلال می شود. لاله گوش به مکان یابی صدا کمک می کند. سمعک نامرئی به علت قرار گیری در خم دوم کانال، می تواند از ویژگی مکان یابی لاله گوش بهره گیرد.

کیفیت بالای صدا
مسیر عبور صوت از گوش مشخص است و صدا بعد از جمع آوری توسط لاله گوش به مجرا می رود و پرده گوش را به ارتعاش در می اورد و سپس از طریق فضای گوش میانی وارد گوش داخلی می شود. هرچقدر محرک صوتی به صورت خالص تر به پرده برسد و ارتعاش پرده به صورت بهتری صورت گیرد در وضوح و کیفیت صدای دریافتی توسط گوش می افزاید.

سمعک نامرئی به علت قرارگیری در نزدیکی پرده گوش، صدا را بهتر منتقل می کند و نیاز به تقویت بیش تر نمی باشد.

فیدبک کمتر سمعک iic

تقویت زیاد سمعک باعث ایجاد فیدبک در سمعک می شود. فیدبک یا اعوجاج باعث اختلال در کار سمعک می شود. سمعک نامرئی بع علت نزدیکی به پرده گوش و قرار گیری در عمق کانال گوش نیاز به تقویت زیادی ندارد و در نتیجه فیدبک در این سمعک کمتر می باشد.

کاهش اثر انسداد گوش
اثر انسداد پدیده ای است که به علت قرار گیری سمعک در کانال گوش رخ می دهد. این پدیده باعث می شود تا در فرکانس های پایین تقویت اضافی صورت گیرد. سمعک داخل مجرای گوش به علت قرار گیری در عمق کانال باعث چنین اثری نمی شود.

اندازه کوچک، قدرت بالا
سمعک های نامرئی دارای کوچک ترین اندازه در بین تمام انواع سمعک می باشد. علیرغم اندازه کوچک، دارای قدرت مناسب می باشد. اندازه کوچک باعث شده است که ظاهر این سمعک دارای مقبولیت بیش تری باشد.

معایب سمعک های نامرئی

سمعک های کاملا در داخل مجرای گوش یا iic دارای محدودیتهایی نیز هستند . یکی از محدودیتها وضعیت شنوایی و دیگر آیتمهای مربوط به گوش و بیماریها و اختلالات احتمالی می باشد که عبارتند از:

  • ناتوانی بیمار در تنظیم دستی سمعک
  • مشکلات تجویز برای کودکان
  • محدوده کم شنوایی ملایم تا متوسط
  • بیماران با عفونت گوش مداوم و یا ترشح جرم گوش
  • کاهش عمر باتری
  • محدودیت تجویز در افراد با سابقه جراحی گوش

موارد فوق الذکر از جمله موارد مهم در محدودیت استفاده از سمعک iic می باشد .

  • ناتوانی بیمار در تنظیم دستی سمعک
  • سمعک نامرئی در عمق گوش قرار می گیرد و بیمار نمی تواند سمعک خود را از طریق دست تنظیم کند. به همین علت بر روی سمعک، گیره ای تعبیه شده که بیمار برای بیرون اوردن از ان استفاده می کند. البته امروزه از طریق اپلیکیشن و ریموت کنترل می توان تنظیمات دلخواه را بر روی سمعک نامرئی اعمال کرد.
  • مشکلات تجویز برای کودکان
  • رشد کودکان ادامه دارد و کانال و مجرای گوش کودکان نیز در حال رشد می باشند. به علت تغییر اندازه مجرای کودکان با افزایش سن، تجویز سمعک نامرئی برای انها محدودیت دارد. البته می توان با تعویض به موقع، از سمعک نامرئی برای کودکان نیز بهره برد.
  • محدوده کم شنوایی ملایم تا متوسط
  • سمعک نامرئی می تواند محدوه کم شنوایی ملایم تا متوسط را پوشش دهد. افرادی که میزان کم شنوایی انها از حد متوسط بیش تر است ممکن است نتوانند به اندازه کافی از این سمعک بهره ببرند. افراد با کم شنوایی عمیق ویا شدید باید از سمعک هایی استفاده کنند کهتقویت بیش تری دارند. سمعک های پشت گوشی گزینه مناسبی برای این افراد می باشد.
  • بیماران با عفونت گوش مداوم و یا ترشح جرم گوش
  • بیماران با عفونت گوش مداوم و ترشح جرم گوش در استفاده از سمعک نامرئی محدودیت دارند. چون سمعک در مسیر خروج این مواد قرار دارد ممکن است به مرور زمان به سمعک اسیب برسد. البته امروز پوشش سمعک به گونه ای طراحی می شود که در برابر ورود مایعات و جرم گوش مقاوم باشد ولی با همه این وجود در این بیماران محدودیت تجویز سمعک نامرئی وجود دارد.
  • کاهش عمر باتری
  • به علت انکه باتری این سمعک ها سایز 10 می باشد عمر ان زودبه اتمام می رسد. تعویض مداوم باتری ممکن است برای بیماران ناخوشایند باشد. امروزه عمر باتری های به کار رفته در سمعک نامرئی افزایش یافته است.
  • محدودیت تجویز در افراد با سابقه جراحی گوش

افرادی که سابقه جراحی در گوش را دارند و کانال گوش انها جهت انجام جراحی باز شده است در استفاده از این سمعک ها محدودیت دارند. این سمعک ها برای جای گیری در گوش نیاز به کانال طبیعی دارند.

از جمله مزایای سمعک نامرئی می توان به مکان یابی بهتر، اندازه کوچک و آشکار نبودن بر روی گوش، کیفیت بالا و تقویت مناسب و در نهایت رضایت بیمار اشاره کرد. قیمت سمعک نامرئی نسبت به دیگر سمعک های هوشمند بالاتر است. از جمله ویژگی های دیگر سمعک نامرئی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عکس سمعک نامرئی

در این عکس اندازه تقریبی سمعک نامرئی را مشاهده می کنید البته ناگفته نماند سایز سمعک نامرئی براساس قالب گیری از گوش و مجرای گوش در خروجی کار مشخص می شود به دلیل اینکه سایز مجرای گوش افراد مختلف به دلایل گوناگون می تواند متغیر باشد .

سمعک نامرئی هوشمند با تکنولوژی وایرلس

سمعک نامرئی IIC یکی از سمعک های مورد علاقه کاربران سمعک می باشد  , و دلیل آن هم به دلیل قرار گیری این نوع سمعک نامرئی در عمق مجرای گوش می باشد .

اما برای کاربران سوالاتی نیز پیش می آید که آیا سمعک IIC می تواند به دلیل ابعاد کوچک دارای امکانات و تکنولوژی های لازم کاربران مانند ایجاد ارتباط بی سیم با سایر وسایل دیگر باشد یا به طور مثال می توانند به صورت هوشمند در محیط های شنیداری مختلف عمل نمایند . در ادامه به سوالات شما پاسخ خواهیم داد .

انواع سمعک های نامرئی IIC (سال 2017) :

  • اتیکن مینی IIC / سمعک های نامرئی
  • جی ان ریساند  LiNX-3D IIC
  • فوناک Titanium
  • زیمنس / Signia Insio IIC
  • سمعک های نامرئی ویدکس  Menu IIC

اتیکن مینی IIC / سمعک های داخل مجرای گوش :

اتیکن نه تنها سمعک نامرئی هوشمند با تکنولوژی وایرلس را ارائه نموده است بلکه هنر بزرگتر این کمپانی برند در تهیه و تولید سمعک های نامرئی با ابعاد وچک می باشد و این کار را بوسیله ارتباط میکروفون به داخل دربا باتری انجام داده است .

امکانات سمعک نامرئی
ردیف ویژگی مزیت
1 برنامه شنیداری هوشمند طراحی شده برای محیط های مختلف
2 توانایی ارتباط با موبایل هوشمند ارتباط با موبایل هوشمند از طریق اپلیکیشن
3 کنترل فید بک شناسایی و کنترل فیدبک در سمعک
4 حذف نویز حذف نویز و کمک به بهبود کیفیت و وضوح گفتار
5 پردازش دو گوشی کمک به شنوایی دو گوشی و بهتر شنیدن اصوات
6 ضد آب بودن استفاده در محیط های مختلف شنیداری
7 وایرلس استفاده از بلوتوث برای ارتباط با سمعک دیگر
8 اندازه کوچک و اشکار نبودن بالا بردن میزان رضایت بیمار

 

سمعک نامرئی از جمله سمعک های داخل گوشی یا ITE می باشد که ازنظر زیبا شناختی مورد توجه بسیاری از بیماران قرار می گیرد. سمعک نامرئی یا IIC دارای اندازه بسیار کوچکی می باشد و نسبت به دیگر سمعک های داخل گوشی از قدرت کمتری برخوردار است. سمعک های نامرئی معمولا از باتری سایز 10 استفاده می کنند.

تفاوت سمعک نامرئی IIC با سمعک  CIC(کاملا داخل کانال) در این است که سمعک کاملا داخل کانال، نسبت به پرده گوش در مکان خارجی تری قرار دارد در حالی که سمعک نامرئی نزدیک به پرده گوش قرار دارد. به صورت کلی می توان سمعک های داخل گوشی را به صورت زیر تقسیم بندی کرد:

  • سمعک داخل گوشی یا ITE
  • سمعک داخل کانال گوش یا ITC
  • سمعک کاملا داخل گوش یا CIC
  • سمعک نامرئی یا IIC
انواع سمعک داخل گوشی
ردیف نوع سمعک داخل مجرای گوش
1 سمعک داخل گوشی یا ITE طراحی شده برای محیط های شنیداری مختلف
2 سمعک داخل مجرا یا ITC بخش کوچکی از ابتدای مجرای گوش
3 سمعک عمق مجرا یا CIC عمق مجرا
4 سمعک نامرئی یا IIC خم دوم کانال گوش و نزدیک به پرده گوش

 

عکس انواع سمعک نامرئی در برندهای مختلف

 

عکس سمعک نامرئی اتیکن

سمعک نامرئی اتیکن

عکس سمعک نامرئی ویدکس

سمعک نامرئی ویدکس

عکس سمعک نامرئی فوناک

سمعک نامرئی فوناک

عکس سمعک نامرئی سیگنیا

سمعک نامرئی سیگنیا

عکس سمعک نامرئی ریساند

سمعک نامرئی ریساند

5 Terre

سمعک نامرئی بلتون

 

عکس انواع سمعک نامرئی در برندهای مختلف

انواع سمعک نامرئی از برندهای مختلف در بازار موجود است. البته به دلیل برخی محدودیتها ممکن است بعضی برندها دربازار ایران موجود نباشند .

 

کمپانی های تولید کننده برند سمعک نامرئی iic در حال رقابت نزدیک برای تولید بهترین محصول کاربر پسند می باشند . محصولاتی که با شرایط بومی متفاوت سازگر بوده ، و دراای ظرافت و در عین حال هوشمندی لازم در محیط های شنیداری مختلف نیز باشند .

سمعک نامرئی اتیکن

اتیکن برندی معروف در تولید انوع سمعک از جمله در انواع نامرئی آن می باشد . این کمپانی ادعا دارد سمعک های هوشمند دیجیتالی را در سایزهای کوچک ساخته که دارای انعطاف پذیری بالا در هماهنگی با محیط های شنیداری مختلف می باشند .

عکس سمعک نامرئی اتیکن

سمعک نامرئی و داخل مجرای گوش Oticon Siya

 

البته درسایت این کمپانی نیز قید شده است که همه افراد دچار کم شنوایی ممکن است کاندید مناسبی برای سمعک های IIC اتیکن نباشند . و نهایتا ادیولوژیست می باشد که بر اساس اندازه مجرای گوش شما و نیازهای شنیداری شما یک محصول مناسب را به شما پیشنهاد خواهد کرد .

کیفیت صدای فوق العاده

سمعک های Oticon Siya با صدایی با وضوح بالا ، جزئیات غنی و طبیعی صداهای اطراف خود را ثبت کرده و به شما کمک می کند تا آنها را به روشی راحت تجربه کنید.

کاهش موثر نویز

کاهش سر و صدا به شما کمک می کند تا بر افرادی که با آنها صحبت می کنید تمرکز کنید. Oticon Siya دارای Noise Reduction LX است که باعث کاهش سریع سر و صدا می شود.

مقاوم در برابر آب و گرد و غبار

سمعک های Oticon دارای گواهینامه IP68 هستند. این بدان معناست که آنها در مقابل رطوبت و گرد و غبار مقاوم هستند .

سمعک نامرئی بلتون

بلتون یکی از برندهای معتبر تولید کننده سمعک می باشد . این کمپانی درباره سمعک نامرئی خود تاکید زیاد بر استفاده از تکنولوژی نانو و کیفیت قطعات استفاده شده در محصولات خود دارد ، که البته سایر کمپانی های رقیب نیز چنین ادعاهایی را مطرح می کنند.

 

عکس سمعک نامرئی بلتون

عکس سمعک نامرئی بلتون

 

تکنولوژی نانو در ساخت انواع سمعکها در کمپانی های برند سبب مقاومت بیشتر سمعک در مقابل رطوبت و گردو غبار و احتمالا در برابر گرمانی تولید در داخل مجرای گوش مقاومت بیشتری را پیدا کنند .

 

سمعک نامرئی فوناک

فوناک یکی از کمپانی های برند ، با سمعک نامرئی Lyric . این شرکت مدعی است که سمعک کاملا نامرئی ( غیر قابل دیده شدن ) بومی سازی ده با شرایط زندگی شما ، با 100% صدای طبیعی ، بدون دردسر روزانه برای شما و البته بدون باتری برای تعویض می باشد .

 

Lyric عکس سمعک نامرئی فوناک

Lyric عکس سمعک نامرئی فوناک

 

تجربه شنیدن صدای طبیعی با سمعک نامرئی فوناک Lyric

در حالی که سمعک های معمولی و متداول صدای خارج از گوش را ضبط و پردازش می کنند ، Lyric از آناتومی طبیعی گوش برای تقویت و تجربه کامل و طبیعی گوش دادن به شما استفاده می کند.

این کمپانی عنوان می کند که محصول Lyric فوناک را با آرامش خاطر حتی در هنگام ورزش و دوش گرفتن کاربر سمعک می تواند استفاده کند .

سمعک نامرئی ویدکس widex

سمعک نامرئی ویدکس widex با شعار اندازه کوچکتر ، کیفیت بهتر و طراحی هوشمندانه محصول خود را معرفی می کند . شرکت ویدکس از تناسب سمعک نامرئی ، محلی سازی بهتر ، کیفیت و طول عمر قط عات و نهایتا راحتی بیشتر برای کاربر سخن به میان آورده است .

 

عکس سمعک نامرئی ویدکس

عکس سمعک نامرئی ویدکس


 

سمعک نامرئی signia

سمعک نامرئی signia متعلق به شرکت زیمنس می باشد . این کمپانی در تعریف از محصول signia آنرا اینگونه معرفی می کند هوشمند ، زیبا و دارای تناسب ، باتری با کیفیت و حس گرهایی که کیفیت صدا را افزایش می دهند .

 

عکس سمعک نامرئی signia

عکس سمعک نامرئی signia

 

 

برای طیف گسترده ای از کم شنوایی از جمله کم شنوایی خفیف ، متوسط یا شدید ، Insio با همه این چالش ها مقابله می کند و صدای طبیعی زندگی را به شما باز می گرداند.

سمعک نامرئی زیمنس Intuis 2 IIC

سمعک داخل مجرای گوش زیمنس Intuis 2 IIC مجهز به وضوح 12 کاناله. سمعک زیمنس Intuis 2 IIC شکل دهی فرکانس بیشتری را نسبت به سایر سمعک های مشابه در این کلاس ارائه می دهد.

این دستگاه مجهز به فونکیتون کاهش نویز و سیستم لغو بازخورد است که هر دو به یک تجربه شنیداری راحت می‌افزایند.

دارای رتبه IP67 مقاوم در برابر رطوبت، عرق، گرد و غبار و کثیفی. میکروفون Direction. محدوده اتصال تا 70dBHL.اندازه باتری 10 و مناسب برای کم شنوایی خفیف تا متوسط.

قیمت سمعک نامرئی تنها وابسته به سایز کوچک و داخل مجرای گوش بودن سمعک نامرئی منوط نمی شود و ارتباط مستقیم با انواع تکنولوژی به کار رفته در سمعک نامرئی نیز دارد .