لوازم جانبی سمعک

استفاده از سمعکها به تنهایی باعث بهبود مشکلات شنوایی فرد شده و همچنین مشکلات ارتباطی او را برطرف مینماید، با این حال با پیشرفت تکنولوژی لوازم جانبی متعددی طراحی شده اند که با استفاده از آنها میتوان با شخصی سازی سمعک باعث افزایش کارایی سمعک شده و سطح تجربه ی شنیداری را بهبود بخشید.

انواع لوازم جانبی سمعک

برای استفاده از سمعک خرید برخی از اقلام و لوازم جانبی ضروری و در جهت نظافت سمعک و برای پیشگیری از خرابی آن است و برخی ابزار در جهت افزایش کارایی سمعک بوده و تهیه آنها اختیاری و منوط بر نیاز فرد میباشد.

برخی از انواع لوازم جانبی در سمعکها عبارتست از :

  • شارژر سمعک
  • باتری سمعک
  • جعبه نگهدارنده
  • وکس گارد یا فیلتر
  • رطوبت گیر
  • تمیز کننده ی ونت
  • پروب آماده
  • تستر باتری
  • برس تمیز کننده
  • اسپری ضد عفونی
  • بند نگهدارنده
  • ریموت کنترل
  • رابط سمعک و تلویزیون یا رایانه
  • رابط سمعک و تلفن همراه
  • میکروفن از راه دور

در ادامه به تفصیل درباره هر یک از لوازم جانبی فوق الذکر توضیح خواهیم داد .

شارژر سمعک

سمعک هایی با باتری قابل شارژ نیاز به یک شارژر مخصوص برای شارژ مجدد باتری دارند که با قرار دادن سمعک بر روی شارژر، فرآیند شارژ آغاز میگردد.

باتری سمعک

با به پایان رسیدن طول عمر باتریهای یک بار مصرف، باید باتری نو جایگزین آنها گردد. باتری ها در انواع و سایزهای مختلف وجود دارند که متناسب با سمعک خریداری میگردند.

جعبه نگهدارنده

جعبه ای مخصوص با اشکال و رنگهای مختلف برای نگهداری و جلوگیری از آسیب و مفقودی سمعک در زمان هایی که نیاز به استفاده از سمعک نمیباشد.

وکس گارد یا فیلتر

در سمعکهای داخل گوشی فیلتری در خروجی رسیور قرار میگیرد تا از ورود جرم به درون رسیور و خرابی سمعک جلوگیری شود. در صورتی که این فیلتر توسط جرم مسدود شده باشد، صدای سمعک ضعیف یا قطع میشود که در این حالت باید فیلتر تعویض گردد. شکل و سایز وکس گاردها در برندهای مختلف متفاوت بوده و باید وکس گارد مخصوص سمعک خود را از شنوایی شناس تهیه نمایید.

رطوبت گیر

رطوبت گیر برای جذب رطوبت سمعک و جلوگیری از خرابی آن بسیار مفید است. اگر آب و هوای محل زندگی شما شرجی و مرطوب است استفاده از رطوبت گیر امری ضروری می باشد. رطوبت گیر­ها در انواع قرص ها و پودرهای رطوبت گیر و یا دستگاه ضد رطوبت وجود دارند که بر اساس نیاز و بودجه میتوانید یکی از آنها را انتخاب و تهیه نمایید.

البته سمعکهایی که دارای استانداردهای خاصی هستند که در برابر رطوبت و گرد و غبار مقاوم هستند که اصطلاحا به آنها سمعک ضد آب هم گفته می شود در کنار طوبت گیرهای این وسیله کمک شنیداری می توانند در نهایت باعث طول عمر سمعک شوند .

تمیز کننده ی ونت

ابزاری برای تمیز کردن ونت یا مسیر هوای سمعک است. زمانیکه ونت با جرم گوش مسدود شده باشد، با چرخاندن این وسیله درون ونت میتوانید جرم و آلودگی های موجود درون آن را تمیز نمایید و بدین ترتیب مسیر هوا را برای تهویه بهتر باز کنید.

پروب آماده

پروبهای آماده در سایزها و اشکال مختلف و قابل استفاده در سمعکهای داخل گوشی آماده و یا سر تیوب باریک و رسیور می­باشند که از ورود جرم به درون رسیور جلوگیری کرده و سمعک را درون گوش ثابت نگه میدارند.

تستر باتری

ابزاری برای چک کردن میزان باتری است که با قرار دادن باتری بر روی صفحه و کشیدن باتری به سمت بالا، میزان باتری توسط خطوط یا چراغ مشخص میگردد.

برس تمیز کننده

برس هایی در انواع و اشکال مختلف ، برای تمیز کردن ورودی و خروجی سمعک وجود داشته و باعث رفع انسداد ورودی و خروجی سمعک توسط جرم گوش میگردد.

اسپری ضد عفونی

اسپری مخصوص ضدعفونی سمعک از موادی ساخته شده است که علاوه بر نظافت سمعک از آلودگی ها، از رشد عفونت و قارچ درون گوش نیز جلوگیری مینماید. این اسپری نیز همانند سایر مایعات میتواند موجب خرابی قطعات درونی سمعک گردد، پس از اسپری کردن مستقیم آن به ورودی و خروجی و نیز درون سمعک خودداری نمایید و فقط قالب و شلنگ و یا دام را توسط آن تمیز کرده و بدنه ی سمعک را بوسیله دستمال آغشته به اسپری پاک نمایید.

بند نگهدارنده سمعک

بند نگهدارنده ابزاری برای نگهداری سمعک و جلوگیری از افتادن و مفقود شدن سمعک است که به لباس فرد متصل میشود. استفاده از این وسیله در کودکان و سالمندان بسیار کارآمد خواهد بود.

ریموت کنترل سمعک

ریموت کنترل ابزاری کوچک با چند کلید ساده قرار گرفته بر روی آن است که به راحتی و معمولا بدون نیاز به تکنولوژی بلوتوث و وایرلس به سمعک متصل شده و میتواند صدای سمعک را کنترل نماید.

ریموت کنترلها در برندهای مختلف در انواع و اشکال مختلفی وجود دارد که فقط با سمعکهای همان برند سازگار خواهد بود.

مواردی که میتوان با ریموت کنترل تغییر داد شامل :

  • کم و زیاد کردن صدای سمعک
  • تغییر برنامه ی سمعک
  • بی صدا کردن سمعک
  • تغییر زیر و بمی صدا

رابط سمعک و تلویزیون یا رایانه

این دستگاه رابطی برای اتصال مستقیم سمعک به تلویزیون و لپ تاپ و پخش صدای رسانه ها در سمعک فرد است که در برندهای مختلف شکل و کارکرد متفاوتی دارد و متناسب با برند سمعک فرد باید تهیه گردد. توجه داشته باشید که نحوه اتصال این دستگاه ها بلوتوثی و بی سیم است در نتیجه داشتن قطعه بلوتوث در سمعک الزامیست.

رابط سمعک و تلفن همراه

رابط سمعک و تلفن همراه یکی از پرکاربردترین و رایج ترین رابط ها در دنیا است که با برقراری اتصال بین سمعک و تلفن همراه موجب انتقال مستقیم صدای تلفن همراه به سمعک میگردد که به این وسیله فرد میتواند مکالمات تلفنی را با وضوح و درک بالاتری مستقیما از سمعک خود شنیده و همچنین صدای رسانه ها را نیز در سمعک خود داشته باشد.

میکروفن از راه دور

میکروفن از راه دور یکی از کاربردی ترین لوازم برای دانش آموزان، دانشجویان و افرادی است که به طور مرتب در جلسات شرکت مینمایند. این دستگاه ها در برندهای مختلف متفاوت بوده و مختص سمعکهای همان برند است.

با بزرگتر شدن فضای صوتی و افزایش تعداد گوینده ها ممکن است نویز محیط بیشتر شده و درک گفتار کاهش یابد ، با استفاده از میکروفن از راه دور، این وسیله در نزدیکی فرد گوینده قرار گرفته و صدای گوینده با وضوح بالا در سمعک کاربر پخش خواهد شد، بدون اینکه صدای اطراف درک گفتار او را کاهش دهد.

هنگام انتخاب لوازم جانبی برای سمعک، ضروری است که نیازها و سبک زندگی خود را در نظر بگیرید و با شنوایی شناس خود مشورت نمایید تا بهترین و کاربردی ترین لوازم را به شما معرفی نمایند.

قیمت لوازم جانبی سمعک

قیمت لوازم جانبی سمعک کاملا بستگی به نوع برند و کارایی آن خواهد داشت . همانطور که سمعکها دارای انواع قیمت هستند، لوازم جانبی انها نیز می توانند تا حدود کمی بر روی قیمت نهایی یک سمعک تاثیر گذار باشند .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *