سمعک هوشمند دیجیتال نسلی از سمعکها می باشند که با توجه به تکنولوژی های به روز به کار گرفته شده در ساخت آنها و البته با جایگزین شدن سمعکهاای دیجیتال به جای آنالوگ توانستند به سرعت در میان کاربران سمعک محبوبیت بسیاری پیدا کنند .
سمعک هوشمند و معجزه ای به نام هوش مصنوعی
سمعک های فوق هوشمند به فن آوری های جدید دنیا از جمله هوش مصنوعی متصل هستند . یعنی جهت پردازش بهتر صدا به خصوص در محیط پر سر و صدا با کیفیت بالاتری صدای گوینده هدف ما را دنبال می کنند، در حقیقت این محصول هوشمند می تواند ایرادهای پردازشی در اصوات محیطی را در طول زمان را به مرور رفع و بهبود ببخشد .
بر اساس نوع تقویت کنندهها، سمعکها در دو دستهی آنالوگ و هوشمند تقسیم بندی میشوند:
- سمعک آنالوگ :
در سمعک های آنالوگ تنها کاری که تقویت کننده انجام می دهد، تقویت صدا است و تمامی صداها بدون توجه به اینکه چه صدایی است به یک اندازه تقویت خواهند شد و پردازش دیگری به صورت خودکار توسط سمعک، صورت نمی گیرد. - سمعک هوشمند :
در سمعکهای هوشمند یا دیجیتال، تقویت کننده همانند یک کامپیوتر کوچک درون سمعک است که کارش بسیار فراتر از تقویت صداست. این قطعه قابلیتهای پردازشی بسیاری را درسمعک های هوشمند فراهم میکند.
مدارپردازشی سمعکهای هوشمند دیجیتال
سمعکهای هوشمند دارای مدار پردازشی دیجیتال می باشد . به همین جهت به آنها سمعک هوشمند دیجیتال می گویند، در حقیقت به مدد همین مدارپردازشی می باشد که می تواند صداهای مختلف دریافتی را پردازش نماید و با بهترین کیفیت به فرد کم شنوا منتقل نماید .
قابلیتهای سمعک با هوش مصنوعی و قابل برنامه ریزی
سمعک هوشمند که در برخی برندها و مدل های سمعک فوق هوشمند هم به آنها نسبت داده می شود ، نسلی از سمعکهای قابل برنامه ریزی می باشند . این نوع سمعک با کمک تکنولوژی دیجیتال زمینه ساز هوشمند سازی این وسیله کمک شنیداری را فراهم نموده است .
سمعکهای هوشمند دارای قابلیتهایی می باشند که عبارتند از :
- فیدبک گیری :
ممکن است با سمعکهای قدیمی که صداهای سوت تولید میکنند مواجه شده باشید، به این صدای سوت که به راحتی توسط اطرافیان قابل شنیدن است فیدبک گفته میشود. در سمعکهای هوشمند این صدا به صورت خودکار توسط سمعک تشخیص داده شده و در محدوده فرکانسی که این سوت ایجاد میشود، تقویت کاهش می یابد، بدون اینکه صدای اصلی و کیفیت آن تغییری کند. - میکروفون جهت دار :
میکروفنهای جهت دار با تشخیص محیط صوتی، تمرکز را بر روی صدای اصلی قرار میدهند، به این صورت در محیطهای پر سر و صدا شما به راحتی صحبتهای فرد مقابل خود را خواهید شنید بدون اینکه سر و صداهای اطراف مانع آن شوند.
همچنین این میکروفنها میتوانند با تفاوت در شدت صداهای ورودی و تفاوت زمانی صداهای ورودی، صداهای اضافه را از صداهای اصلی تشخیص دهند و صداهای اضافه را در فرایند تقویت حذف نمایند. این میکروفنها همچنین در جهت یابی صدا نیز نقش مهی خواهند داشت. - مدیریت نویز :
سمعک های هوشمند در محیط های شلوغ و پر سر و صدا که شما میخواهید روی یک صدای خاص تمرکز کرده و آن را بشنوید با کاهش قابل توجه صداهای اضافه در درک شنیداری شما بسیار کمک کننده خواهند شد. - تشخیص خودکار :
سمعکهای هوشمند با آنالیز صدای ورودی بر اساس تغییر الگوی فرکانسی، به راحتی میتواند تشخیص دهد که این صدا گفتار است یا موسیقی یا صدای نویز، و بر اساس آن تقویت خاصی را برای هر صدا در نظر خواهد گرفت. - تنظیمات خودکار :
سمعکهای هوشمند امروزه قادر به شناسایی و تجزیه و تحلیل محیط هستند و با قابلیت شناخت محیط میتوانند به صورت خودکار، در صورت تغییر محیط صوتی، برنامهی تنظیمی سمعک را متناسب با محیط جدید تغییر دهند تا صدا برای فرد کاملا واضح و شفاف باشد. - صدای فرد کاندید سمعک هوشمند :
به طور معمول با گذاشتن سمعک در گوش، صدای خود فرد بلندتر از قبل خواهد بود و معمولا توسط کاربران با بیان اینکه صدای خودم در سرم می پیچد عنوان میشود، این حالت ممکن است برای فرد بسیار آزار دهنده باشد.
اما سمعکهای هوشمند با شناخت و تشخیص صدای خود فرد، تقویت متفاوتی برای صدای خود کاربر نسبت به صدای افراد دیگر خواهند داشت که این امر از آزار دهنده بودن صدای خود فرد میکاهد و صدای خود فرد برایش طبیعی خواهد بود. - اتصال بی سیم :
اگر سمعک هوشمند شما دارای قطعه بی سیم باشد، میتوانید به راحتی به سایر دستگاههای بلوتوثی متصل شوید و صدای دستگاهها را مستقیما در سمعک خود بشنوید. - کنترل راحت :
با نصب برنامه های مخصوص کنترل سمعک بر روی تلفن همراه خود، سمعک هوشمند را به تلفن متصل کرده و به راحتی ولوم صدای سمعک، برنامه تنظیمی، زیر و بمی صدا و یا حتی جهت داری میکروفنهای سمعک خود را تغییر دهید. - سنسورهای حرکتی :
سمعکهای هوشمند با سنسورهای حرکتی خود، حرکت فرد را تشخیص داده و با پردازشهای لازم از لرزش و تغییر کیفیت صداجلوگیری خواهد کرد. - وزوز :
وزوز گوش صدایی آزاردهنده است و معمولا به صورت دائمی در گوش برخی افراد وجود دارد. این صدا ماهیت متفاوتی داشته اما عمدتا افراد آن را به شکل یک سوت در گوش میشنوند.این صدا توسط اطرافیان قابل شنیدن نیست و فقط خود فرد، متوجه صدا میشود.
سمعکهای هوشمند دارای برنامه ای برای کنترل وزوز گوش هستند. در این برنامه با پردازشهایی که صورت میگیرد، صدایی برای پوشاندن وزوز گوش، در تنظیمات سمعک لحاظ میگردد. بدین ترتیب توجه فرد به وزوز گوش کم خواهد شد. - برنامه های تنظیمی سمعک هوشمند :
در سمعکهای هوشمند، شنوایی شناس میتواند چندین برنامه ی مختلف را متناسب با محیطها و شرایط مختلف مانند رستوران، خانه، تلفن، تلویزیون، خیابان و… برای سمعک شما تنظیم نماید، تا شما در شرایط مختلف برنامه ی مخصوص آن محیط را انتخاب کنید تا صدای بسیار واضح و با کیفیتی داشته باشید. - ذخیره اطلاعات :
سمعک های هوشمند اطلاعات مربوط به مدت زمان استفاده شما و محیط هایی که بیشتر در آن قرار گرفته اید را ذخیره کرده و شنوایی شناس شما با مشاهده این اطلاعات میتواند تنظیمات بهتر و دقیق تری را برای سمعک شما انجام دهد. - سایز کوچک و ظریف :
سمعکهای هوشمند با وجود قابلیتهای بسیار زیادی که دارا میباشند، ظاهر بسیار ظریف و کوچکی دارند.
سمعکهای که مجهز به هوش مصنوعی هستند و ازقابلیتهای بیشتری در پردازش صدا استفاده می کنند، ارزش ذاتی بالاتری نیز دارند و البته کیفیت قطعات استفاده شده و نام برندی نیز که بر روی این نوع محصولات در نهایت حک می شود می تواند قیمت سمعک هوشمند را در نهایت مشخص کند .
در آخر سمعکهای هوشمند را استفاده کنیم ؟
پاسخ این سوال ساده است ، بله استفاده کنید و لذت تکنولوژی روز دنیا را در بهترین برندهای موجود در بازار که در کلینیک شنوایی و سمعک سایه ارائه می شوند را ببرید، ضمن اینکه به خوبی به این موضوع واقف هستید که با پیشرفت و توسعه هوش مصنوعی کیفیت خروجی صدایی که از سمعک شما شنیده می شود هم به طور کاملا ملموس دگرگون خواهد شد .
بدون دیدگاه