سمعک کودکان مانند بزرگسالان از سوی شنوایی شناس تهیه و تنظیم می گردد . اما این سمعک دارای ویژگی ها و محدودیتهایی می باشد که در ادامه بدان اشاره خواهیم کرد .
تعداد نوزادان و کودکان کم شنوا در ایران
قبل از اینکه به بررسی دقیق سمعک کودان بپردازیم نگاهی اجمالی به آمار نوزادان و کودکان کم شنوا در ایران خواهیم داشت . طبق آمار به دست آمده 3/7 نوزادان و 3/6 دهم کودکان دچار درجاتی از کم شنوایی در کسور ایران میباشند که سریعا باید شناسایی و درمان شوند .
علت و علل ناشنوایی و کم شنوایی حسی عصبی در کودکان عبارتست از :
- سر و صدا
- جراحت
- عفونت
- داروهای خاص
- نقایص مادرزادی
- تومورها ( که نسبت به عوامل دیگر بسیار نادر می باشند )
- مشکلات گردش خون
با مقدمه کوتاه درباره علت و علل کم شنوایی در نوزادان و کودکان به همراه جامعه آماری کم شنوایی در این بازه سنی در ایران وقت آن رسیده است کهبه مرحله بعد یعنی معرفی انواع سمعک مناسب برای کودکان برویم .
انواع سمعک مناسب برای کودکان
کودکان نیز مانند بزرگسالان می توانند از انواع سمعک بر اساس سایز و نوع قرار گیری بر روی گوش استفاده کنند . اما در این محدودیتهایی نیز وجود دارد که بهتر است آنها را ببدانید .
انواع سمعک مناسب برای کودکان بر اساس سایز و مدل قرار گیری در یا بر روی گوش عبارتند از :
- سمعک های داخل گوش (ITE)
- سمعک پشت گوش (BTE)
- سمعک های درون کانال شامل ITC و CIC
- سمعک Body aids
البته از اسم های عجیب و غریب انواع سمعک کودکان تعجب نکنید . در ادامه مقاله در وبسایت سمعک سایه به تفصیل هریک از این موارد را برای شما به خوبی موشکافی خواهیم کرد .
ولی قبل از آن بیائید به این موضوع مهم بپردازیم که کدام کودکان می توانند کاندید مناسب برای دریافت سمعک باشند .اگر بخواهیم جواب این سوال را بدانیم در ابتدا باید بدانیم که غربالگری شنوایی کودکان به چه شکلی انجام می شود ؟
غربالگری شنوایی در کودکان
جهت غربالگری شنوایی در کودکان از آزمون های OAE، ABRو ASSR استفاده می شود. غربالگری به موقع می تواند کم شنوایی را زودتر تشخیص دهد و فرایند توانبخشی را تسریع ببخشد.
در کلینیک شنوایی و سمعک سایه مجموعه علاوه بر این آزمون ها، مجموعه آزمون های رفتاری نیز برای تشخیص وضعیت شنوایی کودکان انجام می گیرد. از جمله این آزمون ها می توان به BOA، VRA و CPA اشاره کرد.
کودکان مناسب کاندید دریافت سمعک
باید گفت که تمامی کودکان دچار کم شنوایی کاندید مناسب برای دریافت سمعک جهت بهبود شنوایی هستند. البته نوع سمعک توصیه شده از سوی متخصص شنوایی می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشند که عبارتند از :
- شکل گوش خارجی ،اگر فرم گوش کودک به حالت نرمال برای نگاه داشتن سمعک پشت گوشی نباشد .
- عمق یا طول تورفتگی در نزدیکی کانال گوش، گوشهایی که طول ورودی کم عمقی را دارند احتمالا کاندید دریافت سمعکهای داخل گوشی نباشند .
- نوع و میزان شدت کم شنوایی که محدودیتهایی را درانتخاب انواع سمعک برای کودکان بوجود می آورد
- توانیایی کودک در گذاشتن و برداتن سمعک
- میزان جرم و یا موم گوش کودک
- رطوبت بیش از حد محیط و یا میزان تعریق گوشهای کودک
- کودکانی که مکررا دچار عفونت گوش می شوند ( ملاحضاتی برای انتخاب انواع سمعک خواهند داشت )
پس تا اینجا متوجه شدیم که کدام کودکان ممکن است برای انتخاب سمعک بر اساس عوامل مختلف فردی و یا محیطی محدودیتهایی را در انتخاب انواع سمعک داشته باشند . حالا بهتر است بپردازیم به تشریح انواع سمعک مناسب کودکان .
تجویز سمعک در کودکان
شنوایی شناس با توجه به پاسخ کودک در آزمون های رفتاری و نتایج آزمون های غیر رفتاری اقدام به تجویز سمعک برای کودکان می کند. به علت عدم همکاری، سنجیدن میزان کارایی سمعک کودکان کاری مشکل است. به همین دلیل باید در طی دوره زمانی وضعیت شنوایی و کارایی سمعک چک شود.
سمعک مناسب برای کودکان
سمعکهای مناسب برای کودکان به 2 دسته کلی پشت گوشی و داخل گوشی تقسیم بندی می شوند . اما کودکان با توجه به شرایط فیزیکی و عاطفی خاصی که دارند ممکن است نیاط به توجه خاص در هنگام انتخاب سمعک باشد .
از نظر بسیاری از ادیولوژیست ها بهترین و مناسب ترین سمعک برای کودکان از نوع پشت گوشی یا BTE می باشد.
البته فراموش نکنیم که به دلیل بازیگوش بودن کودکان و یا عدم توجه کافی به مراقبت از این محصول بهتر است ویژگی مقاوم در برابر رطوبت و گرد وغبار را نیز به ویژگی های دیگر نیز اضافه کنیم، که در یک کلام به آن سمعک ضد آب می گویند .
بهترین سمعک برای کودکان
سمعک ها در انواع مدل از پشت گوشی تا داخل گوشی در بازار عرضه می شود. کودکان در استفاده از سمعک داخل گوشی محدودیت هایی دارند. تجویز سمعک کودکان به عوامل متعددی از جمله سن و میزان کم شنوایی بستگی دارد.
ویژگی های انتخاب یک سمعک برای کودک
سمعک کودکان باید دارای طراحی زیبا باشد. برخی از برندها اقدام به طراحی سمعک های خاص برای کودکان کرده اند. پذیرش سمعک در این موارد از طرف کودک بالا می رود.
قفل درب باتری از دیگر امکاناتی است که در سمعک کودکان باید لحاظ شود. گاها مشاهده است که کودکان براساس بازیگوشی و کنجکاوی اقدام به خوردن باتری سمعک می کنند. قفل درب باتری باعث می شود تا کودک به باتری سمعک دسترسی نداشته باشد.
نتیجه گیری درباره انتخاب سمعک برای کودک
سمعک کودکان یکی از موارد و چالش های رشته شنوایی شناسی می باشد. تجویز سمعک در کودکان به علت عدم همکاری، ممکن است سخت و چالش برانگیز باشد. پس توصیه اکید می شود که در این رابطهاز یک متخصص شنوایی معتبر مشاوره بگیرید .
سمعک کودکان در چه محدوده قیمت می باشد
سمعک کودکان از نظر تکنولوژی می توانند مانند سمعک برای بزرگسالان باشند . پس در نتیجه قیمت سمعک کودکان هم می تواند با توجه به فن آوری، برند تعینن شود .
بدون دیدگاه