سمعک عینکی

سمعک عینکی نوعی از سمعکهاست که اجزا سازنده آن در فریم عینک تعبیه شده است. این سمعک علاوه بر رفع مشکل شنوایی ، برای رفع مشکل بینایی افراد نیز کاربرد دارد و به دلیل بهبود همزمان مشکل بینایی و شنوایی محبوبیت زیادی بین افراد دارد.

سمعک عینکی برای چه افرادی مناسب است

سمعک عینکی برای افرادی که استفاده همزمان عینک و سمعک برایشان دشوار است گزینه بسیار مناسبی میباشد. همچنین سمعکهای عینکی قابلیت پوشش افتهای شنوایی در محدوده متوسط تا شدید را دارند. سمعکهای عینکی برای افرادی که به دلیل ظاهر و توجه دیگران از پوشیدن سمعک اجتناب میکنند گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

انواع سمعکهای عینکی و نحوه کار آنها

سمعکهای عینکی بر اساس نحوه قرار گیری و انتقال صدا به گوش به دو نوع استخوانی و هوایی تقسیم میشوند که اگر چه ظاهر هر دو نوع سمعک مشابه است ولی عملکرد آنها تفاوت هایی دارد ، در ادامه به انواع سمعک عینکی اشاره خواهیم کرد:

  1. سمعک عینکی هوایی
  2. سمعک عینکی استخوانی

سمعک عینک هوایی و استخوانی دارای تفاوتهای ملموسی با یکدیگر هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد .

سمعک عینکی هوایی

این سمعک مشابه سمعکهای پشت گوشی است که صدا تقویت شده توسط سمعک، از طریق قالبی که درون مجرا قرار گرفته است به گوش هدایت میگردد. سمعک عینکی هوایی مناسب افرادی است که گوش خارجی و میانی نرمالی داشته و انسداد مجرا گوش توسط قالب، منجر به تشدید مشکل کم شنوایی نگردد.

سمعک عینکی استخوانی

در این نوع سمعک ، هیچ قالب و تیوبی درون مجرا قرار نمیگیرد و مسیر مجرا کاملا باز خواهد بود. این سمعک مناسب افرادی است که ناهنجاری و بدشکلی در گوش خارجی داشته و یا کم شنوایی از نوع انتقالی دارند که با انسداد مجرا ، علائم آنها تشدید میگردد.

بر روی دسته سمعک عینکی استخوانی، مرتعش گری وجود دارد که صدا را دریافت و با ارتعاش استخوان ماستویید که زیر دسته عینک قرار گرفته است، باعث تحریک مستقیم حلزون گوش خواهد شد.

مزایای سمعک عینکی

این سمعکها به دلیل ظاهر و ویژگیهایش ، مزایای بسیاری برای کاربر دارد که با رفع مشکلات بینایی و شنوایی ، باعث بهبود روند زندگی فرد خواهد شد. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره خواهیم نمود:

  • ظاهرطبیعی :
    به دلیل قرار گیری سمعک درون فریم عینک، ظاهری بسیار طبیعی داشته و اطرافیان متوجه استفاده شما از سمعک نخواهند شد.

  • راحتی :
    نحوه پوشش و استفاده از این سمعک بسیار راحت بوده و نیاز به آموزش خاصی ندارد.

  • عملکرد دوگانه :
    یکی از ویژگیهای مهم این سمعکها عملکرد دوگانه آنهاست که میتوانند شنوایی و بینایی شما را به طور همزمان بهبود بخشند.

  • استایلها :
    مانند تمام انواع عینکها ، طیف وسیعی از فریمهای شیک وجود دارد که میتوان آنها را متناسب با شکل و ظاهر صورت انتخاب کرد.

  • تکنولوژِی :
    برخی از ردههای برتر این سمعکها قابلیتهایی مانند اتصالات بی سیم و فناوری کاهش نویز محیط را دارا میباشند.

  • مناسب افراد با شرایط جسمی و ذهنی خاص:
     این سمعکها به دلیل ظاهر متفاوت و عدم نیاز به آموزش خاص در تعویض باتری و یا پوشیدن آن، انتخاب مناسبی برای افرادی با اختلالات جسمی مانند لرزش دست ، افرادی با ناتوانی ذهنی و کودکان خواهد بود.

  • محدودیتهای پزشکی :
     این سمعکها برای افرادی که بنابر دلایل پزشکی مانند عفونت مکرر گوش نمیتوانند از سمعکهای معمولی استفاده کنند گزینه بسیار مناسبی است.

معایب سمعک عینکی

سمعکهای عینکی مانند تمام سمعکها دارای برخی معایبی میباشند که استفاده از آنها را با محدودیتهایی روبرو خواهد نمود. در این قسمت به بررسی برخی از این معایب میپردازیم:

  • تنوع :
    سمعکهای عینکی به دلیل شکل ثابت آن و نیاز به فریم مناسب برای تعبیه سمعک درون آن ، از تنوع کمتری نسبت به سمعکهای معمولی برخوردار است.

  • تعمیر :
    تعمیرات این نوع سمعکها به دلیل پیچیدگی آنها دشوار بوده و نیاز به مراقب بیشتری خواهد داشت.

  • قدرت :
    این سمعکها قابلیت پوشش افتهای شنوایی تا محدوده متوسط و شدید را دارند و مناسب افتهای شنوایی عمیق نمیباشند.

  • مناسب نبودن برای انواع کم شنواییها:
    سمعکهای عینکی در همه انواع کم شنوایی ها قابل تجویز نبوده و ممکن است با استفاده از آن مشکل فرد رفع نگردد.

  • مناسب نبودن در افراد با بینایی نرمال:
    تجویز این سمعکها برای افرادی با بینایی نرمال و یا افرادی که بطور مداوم از عینک استفاده نمیکنند با محدودیتهایی روبرو خواهد بود.

نکته پایانی درباره سمعکهای عینکی

توجه داشته باشید که برای انتخاب یک سمعک مناسب حتما باید به یک شنوایی شناس مراجعه نمایید. شنوایی شناس با بررسی دقیق وضعیت شنوایی شما، سبک زندگی و بودجه شما بهترین نوع سمعک را تجویز خواهد کرد که نیازهای شنوایی شما را رفع نماید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *