سمعک داخل گوشی

انواع سمعک داخل گوشی دارای مزایا و ویژگی های خاصی می باشند که در ادامه همین مقاله به طور دقیق توضیح خواهیم داد . اولین خصوصیت بارز این نوع سمعکها قرار گیری آنها در مجرای وش می باشد .

انواع سمعک داخل گوشی

سمعکهای داخل گوشی به دلیل قرارگیری درون مجرای گوش و دید کمتر از نظر دیگران بسیار محبوب میباشند و مستقیما بدون نیاز به تیوب و یا شلنگی صدا را به پرده گوش میرسانند.

این سمعکها در انواع و سایزهای مختلفی تجویز میگردند که با نوع کم شنوایی و درجه افت شنوایی فرد مطابقت داشته باشد. سمعکهای داخل گوشی در دو نوع کلی تجویز میگردند:

  1. سمعکهای داخل گوشی آماده
  2. سمعکهای داخل گوشی سفارشی

در ادامه به بررسی این دو نوع سمعک میپردازیم.

سمعکهای داخل گوشی آماده

سمعکهای داخل گوشی آماده مطابق سایز میانگین کانال گوش افراد مختلف ساخته شده است. در تجویز این سمعکها نیاز به قالبگیری نبوده و با قرار دادن دام یا قطعه سیلیکونی مخصوص بر سر سمعک قابل استفاده میباشد. قطعه سیلیکونی در سایزبندی متنوع با ظاهر مختلف و مناسب انواع شکل گوش و افتهای مختلف موجود میباشد.

انواع سمعک داخل گوشی آماده

انواع مختلفی از این سمعکها در برندهای مختلف وجود دارد که در دو سایز مختلف با قدرتهای متفاوت تولید شده و قابلیت پوشش طیف وسیعی از افتهای شنوایی را دارند.

برخی از این نوع سمعکها دارای قابلیتهای بیشتری نیز میباشند. این سمعکها با نام عمومی کلیک (Click) شناخته میگردند.

  • سمعک Click CIC NWL
  • سمعک Click CIC WL
  • سمعک Click ITC NWL
  • سمعک  Click ITC WL

سمعک Click CIC NWL

سمعک کاملا داخل گوشی بدون آپشن وایرلس و بی سیم بوده و دارای قدرتهای S و M است که قدرت پوشش افتهای شنوایی تا محدوده متوسط را دارد.

سمعک Click CIC WL

این سمعک کاملا درون مجرا گوش قرار گرفته و دارای قطعه وایرلس بوده و قدرت آن همانند مدل قبل میباشد.

سمعک Click ITC NWL

این سمعک در اندازه کانال ساخته شده است که از مدلهای قبلی بزرگتر بوده و از نما بیرون قابل تشخیص است. قدرت این سمعک P بوده و قابلیت پوشش افتهای متوسط تا شدید را نیز دارد. این سمعک دارای قطعه وایرلس نیست همچنین بر روی صفحه آن ولوم چرخشی نیز تعبیه شده است.

سمعک  Click ITC WL

این سمعک در اندازه کانال ساخته شده است و برخلاف مدل قبل دارای قطعه وایرلس بوده و بر روی صفحه آن ولوم چرخشی نیز دارد و همانند مدل قبل، قدرت پوشش آن محدوده متوسط تا شدید است.

مزایا سمعکهای داخل گوشی آماده

سمعک داخل گوشی آماده دارای برخی مزایا برای افرادی است که که به دلایل مختلف قالب گیری در زمان کوتاه از گوش آنها امکان پذیر نیست و یا به مشکلات دیگر گوش خارجی مبتلا هستند که عبارتند از :

  • این سمعکها مناسب افرادی میباشند که بنابر شرایط خاصی همانند حساسیت پوستی و یا زخم مجرای گوش امکان قالبگیری از گوش آنها فراهم نمیباشد.

  • در افرادی که به دلیل نداشتن فرصت و نیاز فوری به سمعک  نمیتوانند پروسه زمانی لازم برای قالبگیری و آماده شدن سمعک را طی نمایند گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

  • این سمعکها با دام یا قطعه پلاستیکی مخصوص تجویز میگردند که باعث انسداد کامل مجرای گوش نشده و در نتیجه باعث اثر انسداد و پسچش صدا نمیگردند.

  • این سمعکها برای افرادی که پرده گوششان پاره شده و یا حساسیت پوستی دارند مناسب میباشد.

محدودیت استفاده از سمعکهای داخل گوشی آماده

این سمعکها به دلیل عدم قالبگیری از گوش درون مجرا کیپ نبوده و امکان فیدبک و سوت زدن در تجویز آنها وجود دارد.به دلیل قدرت محدود این سمعکها و عدم قالبگیری از گوش، گزینه مناسبی برای افتهای شدید و عمیق نمیباشد.

سمعکهای داخل گوشی سفارشی

برای ساخت سمعکهای داخل گوشی سفارشی ابتدا از گوش فرد قالبگیری به عمل آمده و سمعک مطابق با مجرا گوش فرد ساخته میشود. سایز و قدرت سمعک بر اساس نوع کم شنوایی و میزان افت شنوایی فرد تعیین میگردد. همچنین در صورت درخواست فرد برای تعبیه آپشنهایی در سمعک،  سایز سمعک ساخته شده تغییر خواهد کرد.

انواع سمعکهای داخل گوشی سفارشی

سمعکهای داخل گوشی سفارشی در سایزهای مختلف ساخته میشوند که سایز سمعک ساخته شده بستگی زیادی به میزان کم شنوایی فرد و آپشنهای درخواست داده شده دارد.

سمعکهای داخل گوشی سفارشی در 5 سایز مختلف و با قدرتهای متفاوت ساخته میشوند. این سمعکها با نام کلی سفارشی یا Custom معرفی میگردند که عبارتند از :

  • سمعک Custom IIC
  • سمعک Custom CIC
  • سمعک Custom ITC یا Custom Canal
  • سمعک Custom Half Shell
  • سمعک Custom Full Shell یا Custom ITE

سمعک داخل گوشی سفارشی به دلیل اینکه براساس آناتومی گوش هر فرد به صورت خاص طراحی می شود طرفداران بیشتری دارد .

سمعک Custom IIC

سمعک  IIC یا نامرئی کاملا درون مجرا گوش قرار گرفته و صفحه آن معمولا به رنگ مشکی یا قهوه ای تیره میباشد.

این سمعکها دارای قدرت S و M بوده و قابلیت پوشش افتهای شنوایی تا محدوده متوسط را دارند. به دلیل سایز بسیار کوچک این سمعکها امکان نصب آپشن و تکنولوژی اضافه در آنها مقدور نمیباشد. سایز باتری این نوع سمکها شماره 10 میباشد.

سمعک Custom CIC

سمعک کاملا داخل گوشی یا  CIC درون مجرا قرار گرفته و اندکی بزرگتر از سمعک نامرئی میباشد. رنگ صفحه آن معمولا بژ بوده و دارای قدرتهای S ، M ،P و HP میباشد که تا محدوده افتهای شدید را پوشش میدهد. در این سمعکها امکان نصب قطعه وایرلس و دکمه تغییر برنامه وجود دارد. این سمعک با باتری شماره 10 ساخته میشوند.

سمعک Custom ITC یا Custom Canal

سمعک کانال درون مجرا گوش قرار گرفته و سطح مقطع آن قسمت ورودی مجرا را نیز میپوشاند و از نمای بیرون قابل تشخیص میباشد. دارای قدرتهای S ، M ،P و HP بوده که قابلیت پوشش افتهای شنوایی تا محدوده شدید را دارد.

همچنین امکان نصب قطعه وایرلس ، بلوتوث ، دکمه تغییر برنامه و ولوم چرخشی بر روی صفحه آن مقدور میباشد. باتری این سمعکها شماره 10 یا 312 است.

سمعک Custom Half Shell

سمعک نیم شل علاوه بر مجرا گوش تقریبا نیمی از صدفه گوش را نیز میپوشاند و مناسب افتهای شنوایی زیاد برای جلوگیری از فیدبک سمعک است. دارای قدرتهای S ، M ،P و HP بوده که قابلیت پوشش افتهای شنوایی تا محدوده عمیق را دارا میباشد.

در این سمعک امکان نصب قطعه وایرلس ، بلوتوث ، دکمه تغییر برنامه و ولوم چرخشی وجود دارد. همچنین در برخی از برندها در ساخت این نوع سمعک از میکروفن جهت دار نیز استفاده میگردد. این سمعکها با باتری 13 و یا 312 ساخته میشوند.

سمعک Custom Full Shell یا Custom ITE

سمعک فول شل علاوه بر مجرا کل صدفه گوش را میپوشاند. دارای قدرتهای S ، M ،P و HP بوده و افتهای شنوایی تا محدوده عمیق را پوشش میدهد.

همچنین سایز بزرگ این سمعکها از وجود فیدبک در سمعک جلوگیری میکند. برخی از این سمعکها دارای میکروفن جهت دار بوده و امکان نصب تمامی آپشنهای وایرلس، بلوتوث،دکمه تغییر برنامه و ولوم را دارا میباشد. این سمعک ها در دونوع شارژی و یا باتری خور با باتری شماره 13 و یا 312 ساخته میشوند.

مزایای سمعکهای داخل گوشی سفارشی

  • مناسب برای افرادی که علاوه بر سمعک از عینک و یا ماسک نیز استفاده میکنند.

  • دید نامرئی بخصوص در سایزهای کوچکتر

  • استفاده از قابلیت تقویت طبیعی لاله گوش به دلیل قرار گیری درون گوش

  • کاهش نویز ناشی از باد بخصوص در سایزهای کوچکتر

محدودیت سمعکهای داخل گوشی سفارشی

  • آسیب پذیری بیشتر نسبت به جرم و تعرق گوش

  • دشواری در استفاده توسط افرادی با مشکلات جسمی مانند لرزش دست و یا کودکان و افراد مسن

  • نامناسب بودن برای افرادی با کانال گوش باریک

  • این سمعکها برای افتهای عمیق توصیه نمیگردد

  • در مدلهای نامرئی و کاملا داخل گوشی به دلیل کوچک بودن سایز باتری، طول عمر باتری کمتری خواهند داشت.

سخن پایانی درباره سمعک داخل گوشی

حال با توجه به موارد گفته شده برای تعیین و انتخاب یک سمعک مناسب ، به کلینیک شنوایی مراجعه نمایید تا ادیولوژیست با بررسی نتایج آزمایش شما و عوامل دیگر بهترین سمعک برای شما را تجویز نماید. در ضمن انتخاب یک سمعک داخل گوشی به عوامل متعددی از جمله میزان کم شنوایی و شرایط فرد کاندید سمعک بستگی دارد .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *